S podelitvijo nagrad se je sinoči v Novem Sadu (RS) končal 5. festival Novi tvrđava teatar, na katerem se je po izboru selektorice in umetniške vodje Vide Ognjenović zvrstilo šest predstav iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Romunije ter Slovenije. Nagrado za najboljšo festivalsko predstavo so osvojile Barufe, koprodukcijska uprizoritev štirih primorskih gledališč v režiji Vita Tauferja.

Na festivalu, ki je od 3. do 9. julija potekal v Vili Stanković v Čortanovcih in v Novosadskem gledališču pod sloganom Preden roboti prevzamejo svet,  je žirija (v sestavi Gordana Đurđević Dimić, Valentin Vencel in Filip Markovinović) podelila štiri nagrade; najvišjo med njimi, nagrado za najboljšo fesivalsko predstavo Goldoni – Lucićevim Barufam v režiji Vita Tauferja in izvedbi Gledališča Koper, Slovenskega stalnega gledališča iz Trsta, INK iz Pulja in SNG Nova Gorica.

Uprizoritev, ki je od krstne izvedbe na lanskem Primorskem poletnem festivalu prejela že nagrado tantadruj za gledališki dosežek, nagrado Primorskega dnevnika in Grand Prix Večernega lista za najboljšo predstavo v celoti na 42. Dnevih satire Fadila Hadžića v Zagrebu, v prihodnjih dneh gostuje še na festivalih v Budvi, Splitu in Zadru.