V prihodnjih dneh bo v našem gledališču gostovalo Mestno gledališče ljubljansko z uprizoritvijo igre ene najpogosteje uprizarjanih sodobnih francoskih dramatičark Yasmine Reza Bog masakra.

V komediji Bog masakra v režiji Diega de Bree bodo nastopili še Jana Zupančič in Iva Krajnc Bagola, ki sta širšemu občinstvu znani po svojih odličnih in nagrajenih vlogah, ter Uroš Smolej, ki ga primorsko občinstvo pozna kot Donatello v naši uspešnici Trio Gašperja Tiča. Predstavo si boste 1., 2., 5. in 6. februarja lahko ogledali v okviru večernih abonmajev, v prodaji pa je na voljo še nekaj prostih sedežev.

V črni komediji, ki jo sproži vsakdanja, skorajda banalna situacija, razvije pa se v obračun med starševskima paroma, bodo nastopili najvidnejši igralci Mestnega gledališča ljubljanskega, med njimi tudi Sebastian Cavazza, ki se na koprski oder vrača po skoraj dveh desetletjih; v sezoni 2006/2007 je namreč skupaj z Natašo Matjašec Roškem kot Blanche Dubois uspešno nastopil v kultni vlogi Stanleyja Kowalskega v Williamsovem Tramvaju Poželenje (oba na fotografiji Radovana Čoka). Predstavo, v kateri so nastopili še Mojca Fatur, Gregor Zorc in Brane Grubar, je režiral Boris Cavazza.