Ob zaključku 5. mednarodnega festivala malih odrov v Kikindi (Srbija) je Gledališče Koper za predstavo M. Gavrana Noč bogov v režiji Jake Ivanca prejelo nagrado za najboljšo festivalsko predstavo.

V Narodnem gledališču v Kikindi se je 19. junija končal 5. mednarodni festival malih odrov Kikinda, na katerem so se v petih festivalskih dneh s petimi predstavami kikindskemu občinstvu predstavila gledališča iz Srbije, Hrvaške in Slovenije. Strokovna festivalska žirija v sestavi Miroslav Radonjić, Igor Burić in Filip Markovinović (predsednik) je soglasno odločila, da nagrado za najboljšo predstavo v celoti prejme Gledališče Koper, in sicer za predstavo Noč bogov Mira Gavrana v režiji Jake Ivanca, ter svojo odločitev utemeljila z besedami: Predstava v vseh svojih segmentih, od dramskega besedila do vizualnega aspekta – scenografije in kostumov, glasbe, režije in igralskih kreacij, prevzema z avtentičnimi, odmerjenimi ekspresivnimi sredstvi ter odkriva vso lepoto in moč sodobnega odrskega jezika.

V predstavi, ki smo jo v Gledališču Koper premierno uprizorili konec novembra lani in tematizira odnos umetnika in oblasti v totalitarnem sistemu, so nastopili: Rok Matek, Danijel Malalan, Lara Jankovič in pianist Davor Herceg. Gledališče Koper je na Mednarodnem festivalu malih odrov v Kikindi gostovalo že tretjič in leta 2011 s predstavo Jeroena van den Berga Podžig, v režiji Nenni Delmestre, osvojilo nagrado za kolektivno igro.