Zaključni aplavz
Razprodana dvorana splitskega gledališča

S sinočnjo uprizoritvijo satirično-glasbene komedije Alan Ford / Vrnitev odpisanih pred razprodano dvorano Hrvaškega narodnega gledališča Split sta se Gledališče Koper in Kamerni teatar 55 iz Sarajeva poklonila spominu na nedavno preminulega Predraga Lucića, ki bi prav danes praznoval svoj 54. rojstni dan.

Z uprizoritvijo, ki je nastala v koprodukciji Gledališča Koper in gledališča Kamerni teatar 55 iz Sarajeva (praizvedba je bila 10. junija 2016 v Kopru), sta gledališči sinoči nastopili pred razprodano dvorano splitskega HNK in se s tem poklonili spominu na nedavno preminulega hrvaškega novinarja, pesnika, dramatika, režiserja in enega od ustanoviteljev znanega splitskega tednika Feral Tribune. Predstavo, v kateri nastopa devet igralcev, je 770 gledalcev, toliko jih namreč sprejme splitsko gledališče, odlično sprejelo, igralce z aplavzom večkrat nagradilo že na odprti sceni in jih ob koncu – ko so organizatorji na platno projicirali še Lucićev portret – nagradilo s 15-minutnim skandiranjem. Prav tako o odmevnosti gostovanja pričajo številni mediji, najuglednejši novinarji in uredniki, ki so pospremili gostovanje ali so si ogledali predstavo.

Gledališče Koper je s predstavo Alan Ford že gostovalo v Sarajevu, v Istrskem narodnem gledališču v Pulju, v Novosadskem gledališču in v beograjskem Bitef teatru; z Alanom Fordom se je Gledališče Koper znova vrnilo na splitski gledališki oder, kjer je pred leti že gostovalo z McDonaghovim Samotnim zahodom in De Fiippovo Filumeno Marturano.