S podelitvijo nagrad se je v soboto zvečer v Domu kulture v Jajcu (Bosna in Hercegovina) zaključil jubilejni 40. festival Pozorišne/Kazališne igre BiH, na katerem se je v enajstih festivalskih dneh zvrstilo 10 predstav v produkciji desetih bosansko-hercegovskih gledališč in njihovih soproducentov.

Na festivalu, ki je letos potekal brez predhodne selekcije, sta se z uprizoritvijo dramatizacije Vojnovićevega romana Jugoslavija, moja dežela predstavili tudi Gledališče Prijedor in Gledališče Koper (v sodelovanju s fundacijo Friedrich Ebert), strokovna žirija v sestavi Tina Laco (predsednica), Irina Dobnik in Elvis Ljajić pa je soglasno sklenila, da uprizoritvi v režiji Marka Misirače dodeli kar štiri nagrade: dramska igralca Miljka Brđanin in Boris Šavija sta prejela nagradi za igro, Marko Misirača za režijo, uprizoritev pa je prejela nagrado za najboljšo predstavo v celoti.

Obe žiriji (strokovna in žirija občinstva) sta na letošnjem festivalu, ki hkrati obeležuje tudi 50-letnico ustanovitve, podelili 13 nagrad.