Spoštovani starši, pozdravljeni!

V Gledališču za otroke Svetilnik, ki smo mu lani ob Kulturnem bazarju tudi uradno določili rojstni dan, se iskreno trudimo, da bi razvili veliko koristnih in zabavnih gledaliških programov za vaše otroke. Poleg naših kakovostnih otroških in mladinskih predstav, gledaliških šol in spremljevalnih programov kulturno-umetniške vzgoje si naša ekipa režiserjev, mentorjev in pedagogov skupaj z igralci našega umetniškega ansambla prizadeva ustvariti odprt prostor za naša skupna srečanja in umetniška potovanja. Večjezični prostor, v katerem bomo povezani in se bomo počutili varno. Prostor, v katerem bomo spoznali dragocenost v različnosti in moč v povezanosti. Prostor, kjer sta norčavost in ranljivost v tesni navezi z delovno disciplino, samozavestjo in etiko. Prostor, kjer bomo spoznali svoje korenine in splezali na krošnje dreves, visoko k nebu.

Naše sile in ambicije so resno usmerjene v gradnjo mednarodnega gledališča za otroke in mlade. Letošnja mednarodna koprodukcija Naša familija, ki bo 27. avgusta premierno uprizorjena na 4. Mednarodnem otroškem festivalu Pri svetilniku v avgustu (23.–29 . 8.), je nastala z mislijo, da poveže mlade in njihove starše v treh sosednjih državah: Sloveniji, Italiji in Hrvaški. Vabim vas, da si družinsko ogledate predstavo, ki je polna upanja in nas nauči, da »družina ne raste vedno pod isto streho«. Predstava je večjezična z izvrstnimi pevskimi interpreti, glasbo in razkošno scenografijo.

Vabim vas, da si ogledate program letošnjega 4. Mednarodnega festivala Pri svetilniku v avgustu in zadnje dni avgusta preživite s svojimi velikimi in malimi otroki v naši družbi.

Veselimo se vas!
Katja Pegan, direktorica in umetniški vodja Gledališča Koper