Mlad.si in Festival FUGA te vabita na koprske ulice, kjer te čaka poletni Festival uprizoritev, glasbe in akademij, ki ga lahko spremljaš na Križišču mladosti, portalu za mlade!

Sodelovanje med mlad.si, portalom, ki že več kot 10 let povezuje mlade v Sloveniji z mladinskim sektorjem in odločevalci, hkrati pa informira in zabava, ter Festivalom FUGA, Festivalom uprizoritev, glasbe in akademij, obeta nekaj posebnega!

Portal mlad.si s sloganom Križišče mladosti nastaja pod spretnimi prsti mlade ekipe, ki ustvarja številne aktualne in za mlade relevantne vsebine, te pa vključujejo vse od dopisniških razmišljanj in svežih novic mladinskega sektorja do poglobljenih intervjujev, reportaž dogodkov do privlačnih vsebin na socialnih omrežij in celo podcastov!

Obenem portal mlad.si na enem mestu združuje tudi vse organizacije za mlade v Sloveniji, ki mladim ponujajo možnosti za pridružitev v njihovem lokalnem ali pa tudi v nacionalnem okolju, pestro paleto priložnosti pa tokrat dopolnjuje Festival FUGAFestival uprizoritev, glasbe in akademij.

FUGA, tako kot mlad.si, spodbuja kulturno udejstvovanje, izmenjavo dobrih praks na področju kulture in razvoj mlade publike, združuje uprizoritveno umetnost ter glasbo, poleg gledaliških predstav in koncertov pa ponuja tudi strokovne delavnice na temo gledališča.

Pripravite se, odpravljamo se na Obalo!

Ekipa mlad.si tako sprejema prav posebno nalogo in na Križišče mladosti prinaša kulturno-umetniške vsebine, ki bodo nastajale v sodelovanju s Festivalom FUGA, s čimer bomo s pestrimi vsebinami na portalu in na naših socialnih omrežjih mlade tudi v poletnih dneh spodbujali h kulturnemu udejstvovanju.

Kaj se bo dogajalo?

V letošnjem letu bodo na festivalu prisotne Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Central Saint Martin School of Art iz Londona (VB), Dramska akademija Zagreb (HR), Akademija umetnosti univerze v Banjaluki (BiH) in Dramska fakulteta Beograd (SRB). Prisoten bo tudi Dramski studio Umag (HRV).

Vse akademije bodo na FUGI prisotne celoten festival, ki se bo odvijal v Kopru, ves teden med 10. in 15. julijem. Vsaka akademija bo imela po eno večerno predstavo, v dopoldanskem času pa bodo potekale obvezne delavnice. Po predstavah bodo na vrsti koncerti mladih lokalnih glasbenikov.

Ne zamudite gledaliških predstav na festivalu FUGA 2023

I’m Going Away Now (Central Saint Martin School of Art, London, UK), 10. julij

Tamo gde pevaju (Dramska fakulteta Beograd, RS), 11. julij

Oprostite, je li infuzija keto-friendly? (Dramska akademija Zagreb, HR), 12. julij

Draga naša Jelena (Akademija umetnosti univerze v Banjaluki), 13. julij

Svinje (Dramski studio Umag, HR), 14. julij

Krik: prvi glas (AGRFT UL, SI), 15. julij

Vsak večer bodo po gledaliških predstavah na Ukmarejevm trgu potekali koncerti mladih lokalnih glasbenikov. Koncertni spored najdete na spletni strani Gledališča Koper.

Več informacij o festivalu najdete tudi na njihovem Facebook in Instagram profilu.

Organizatorja mednarodnega festivala FUGA sta Gledališče Koper in Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

Za poletno kulturno-umetniško doživetje na Križišču mladosti spremljaj mlad.si!