Federico García Lorca

Krvave svatbe

Trajanje Predstava traja 75 minut.

Ustvarjalci

Lorcovi poetični drami o ljubosumju in maščevanju, spopadu strasti, časti in morale spremljamo priprave na dogovorjeno, toda neželeno poroko, beg neveste z nekdanjim zaročencem, zdaj poročenim Leonardom, dogajanje v noči, ki jo zaljubljenca preživita v gozdu, pa vse do smrti obeh mladeničev, ženina in Leonarda, ki v neskončni žalosti in bolečini združi nevesto, ženinovo mater in Leonardovo ženo. 

O uprizoritvi, ki dialoge prepleta s pesmimi in glasbo, so kritiki zapisali, da je režiserjevo dramsko-glasbeno-poetično branje besedila »izjemno, natančno, stilizirano, v simboliki intenzivno in subtilno razigrano v svojem osnovnem minimalizmu«, poleg odlične kolektivne igre pa so poudarili še minimalistično, a odrsko učinkovito scenografijo ter posamezne »skoraj hipnotično privlačne prizore«. 

Nagradi:

Igor Vuk Torbica nagrada grad teatar za gledališki prispevek v sezoni 2017/2018, Budva (Črna gora), 2018
Milica Grujičić nagrada ardalion za najboljšo žensko vlogo na 23. Jugoslovanskem gledališkem festivalu, Užice (Srbija), 2018

Gostujeta Srbsko narodno gledališče, Novi Sad (Srbija) in JU „Grad teatar“, Budva (Črna gora)

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.