Deset let Znanja za zdravje

Kako ohraniti zdravje v času vladavine virusa?

 

Letos mineva deset let, odkar so si pobudniki dogodka Znanje za zdravje zadali nalogo, da bodo o  posledicah neustreznega življenjskega sloga in o boleznih srca in ožilja spregovorili na način, ki bo dostopen in razumljiv najširši javnosti. V tem obdobju so sodelavci Inštituta za kineziološke raziskave, ZRS Koper in Splošne bolnišnice Izola na terenu izvedli več tisoč meritev telesne pripravljenosti in dejavnikov tveganja za BSO ter organizirali številna javna predavanja na katera so povabili vrhunske strokovnjake.

Letos, ko mineva prvo desetletje tovrstnih prizadevanj, so se odločili, da srečanje posvetijo trenutno najaktualnejši grožnji zdravju, vendar skozi oči strokovnjakov. Letos se jim bo tako na dogodku pridružilo pet eminentnih predavateljev, katerih pogled seže onkraj običajnih razmišljanj o trenutni epidemiji. Pogovor bosta povezovala idejna očeta srečanja prof. dr. Rado Pišot in doc. dr. Mladen Gasparini.

Na glas bodo razmišljali:
prof. dr. Rok Svetlič na temo: Kronika neke družbene katastrofe
prof. dr. Pavel Poredoš na temo: COVID, žile in srce ali srce, žile in COVID?
prof. dr. Nada Rotovnik Kozjek na temo: Se v črevesu skrivajo odgovori na ključna vprašanja medicine?
prof. dr. Milan Hosta na temo: Telesna vadba in odziv na bolezen? Dihajmo z zdravjem
Aleksander Zadel na temo: Kako motivirati ljudi za proaktivno zdravstveno obnašanje?

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.