Sofokles

Antigona

Produkcija Gledališke šole Gledališki trening Gledališča Koper
Premiera 5. maj 2018 v Mali dvorani Gledališča Koper
Trajanje Predstava traja 75 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Osrednja tema Antigone je konflikt med zakoni države ter (naravnimi) zakoni posameznika, saj se Antigona po bratomoru svojih sorojencev zaplete v spor z oblastnikom Kreonom, ki prepove pokop Polinejkovega trupla, ta naj bo plen ujedam, njegovega brata Eteokla pa ukaže pokopati z vsemi častmi. Kljub prepovedi Antigona Polinejkovo truplo pokoplje, toda svojo odločitev mora plačati z življenjem.

Odločitev za uprizoritev klasičnega dramskega besedila je slušateljem Gledališkega treninga narekovalo celoletno ukvarjanje z jezikom in tehniko govora. Privzdignjen Sofoklesov jezik, verzna oblika, uporaba pesniških jezikovnih sredstev, med katerimi je veliko retoričnih vprašanj, primer in okrasnih pridevkov, bodo ob igri za mlade igralske in gledališke zanesenjake zagotovo najzahtevnejši preizkusni kamen.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.