Grigor Vitez

Antonton

Živopisana glasbena igrica.
Trajanje Predstava traja 30 minut.

Ustvarjalci

Grigor Vitez je znameniti hrvaški pesnik, ki je v sredini 20. stoletja pisal pesmi predvsem za mlade, pa tudi za odrasle. Njegove pesmi otrokom odkrivajo lepoto sveta z najrazličnejših zornih kotov, hkrati pa tudi lepoto poezije, v kateri se ta svet zrcali na čisto poseben način. Antonton je eden njegovih junakov, ki ima posebne življenjske navade, zato uprizoritev (ta izbrano pesniško izhodišče iz romantično idealiziranega ruralnega okolja prenaša v današnje utripanje urbane hrupnosti, robotizirane monotonije in zvočne zasičenosti) govori o drugačnosti, toleranci, pa tudi zadovoljstvu s samim seboj; kar tako ali drugače pozna mnogo otrok. Odrsko svobodna, živahno uglasbena ter duhovito razgibana uprizoritev nam odkriva malega junaka, ki svoje drugačno srce nosi na svoji dlani.

Nagrada:
Peter Harl – nagrada za najboljšo moško vlogo na 5. festivalu hrvaške otroške dramatike Mali Marulić Split, Hrvaška, 2012

Gostuje Slovensko narodno gledališče Nova Gorica.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.