Václav Havel

Avdienca

Akademija 28, Beograd (RS)

Ustvarjalci

Pivovarna. Obratovodja, zadolžen za špijoniranje za sodelavci, v pisarno na pogovor in pivo povabi disidentskega pisatelja Vaněka, ki si zaradi prepovedi pisanja služi denar kot skladiščnik. Ker Vaněk ne počne ničesar, o čemer bi Obratovodja lahko poročal oblastem, mu ta ob vedno večjih količinah piva ponudi boljše delo, kjer bi Vaněk lahko razmišljal o novih dramskih besedilih, v zameno pa bi mu moral oddajati poročila o svojem početju, ki bi jih lahko predajal oblastem. Vaněk takšne ponudbe ne more sprejeti, saj se mu zdi ideja, da bi ovajal samega sebe, poponoma absurdna …

Enodejanka Avdienca (1975) je delno avbiografsko delo, saj je Havel – tako kot glavni lik Vaněk – zaradi prepovedi pisanja nekaj časa delal kot skladiščnik v pivovarni. Igra na prvi pogled ne ponuja nikakršne kritike oblasti, ta se razkriva šele v absurdnosti situacije in sistema, v katerega sta ujeta oba lika.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.