Svetlana Makarovič

Balada o Sneguročki

Gostuje Svetlana Makarovič z glasbenimi gosti

Ustvarjalci

Balada o Sneguročki Svetlane Makarovič, ki je navdih zanjo črpala iz ruskega izročila o snežni deklici, je prvič samostojno izšla pred desetimi leti, v ponatisu lansko jesen pa skupaj s štirimi pravljicami pod skupnim naslovom Baladne pravljice. Ob tej priložnosti je Makarovičeva znova obudila literarno-glasbeni, že skoraj gledališko zasnovan dogodek, na katerem je interpretativno moč svoje balade združila z glasbo in napevi tradicionalnih ruskih balad in romanc, ki temeljijo na bogatih in izpovednih besedilih.

Balado o lepotici, ki ne zna ljubiti, saj je bila spočeta ob posilstvu, sporoča, da se lepo poraja iz strašnega, umetnost iz frustracije; zlo se ponavlja v večni verigi, saj se prejšnje zlo pozabi, pozabljeno zlo pa naredi prostor novemu zlu, in tako bo, dokler bo človeška rasa na svetu.

Balado bo občinstvu pripovedovala avtorica, pripoved pa bosta pospremila živa glasba in vokal.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.