Patrizia Jurinčič Finžgar

Bidovec-Tomažič: Tovarištvo

Trajanje Predstava traja 50 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Izhodišče komorne uprizoritve sta lika slovenskih domoljubov in organizatorjev upora proti fašizmu Ferda Bidovca in Pinka Tomažiča, ki sta – kljub političnim nesoglasjem in različnim osebnostnim karakteristikam – navdihujoč primer nesebične družbene angažiranosti, zgled medsebojnega spoštovanja in prizadevanja za skupni cilj. Uprizoritev zato poskuša odgovoriti na vprašanje, kaj se skriva za legendarnima fantoma, ki sta upor proti fašizmu plačala z življenjem (prvi je uml star komaj 22 let, Pinko 26), kaj žene mladega človeka, polnega življenja, ki ima prijatelje in zaročenko, da reče: dal bom svoje življenje, ponuja vprašanja, ki sta si jih postavljala, preden sta krenila v akcijo, in hkrati raziskuje meje med junakom in človekom. 

Gostuje Slovensko stalno gledališče (IT).

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.