Big Band Night

Srečanje big bandov Mestne občine Koper
Trajanje Koncert traja 1 uro in 30 minut.

O glasbenem dogajanju na polju jazzovske glasbe se le redko govori in piše, čeprav ne gre spregledati številnih orkestrov, od ljubiteljskih do profesionalnih, ki doma in v tujini dosegajo zavidljive rezultate. Med njimi so trije koprski, ki se predstavljajo na glasbeni reviji Big Band Night. Najstarejši Robert Vatovec Big band izvaja širok repertoar, ki sega od jazza, preko roka, popa do fusion in avtorske glasbe; z zasedbo trenutno nastopa pevka Vivjana; pred šestimi leti ustanovljeni En big band, vodi ga diplomirani jazz glasbenik Sandi Štor, je svojo glasbeno pot začel s »standardnimi« melodijami, danes pa njegov repertoar obsega tudi dela sodobnih slovenskih skladateljev in aranžerjev big band glasbe; kot tretji se predstavlja Bend-it!, ki ga od njegove ustanovitve leta 2018 vodi priznani saksofonist Lovro Ravbar. Band, ki je začel z izvajanjem swing klasik, pop, rok in funk priredb za big band zasedbe, se danes z avtorskimi skladbami giba v smeri prepoznavnega, povsem samosvojega zvoka.

Organizator: Društvo En v sodelovanju z Gledališčem Koper, Mestno občino Koper, JSKD izpostava Koper in ZKD Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.