Desa Muck

Blazno resno o seksu

Komedija, Družinska komedija
Krstna uprizoritev

Desa Muck je v knjigah Blazno resno o … sproščeno in odkrito pisala o problemih, ki pestijo in zanimajo najstnike, da bi jih tako obvarovala pred strahom ali odporom do stvari, ki jih je obravnavala. Blazno resno o seksu je bila od vseh štirih knjig največja prodajna uspešnica, kar dokazuje, da se z mladimi, ki v času odraščanja potrebujejo čim več pravih informacij o spolnosti, o spremembah svojega telesa, o čustvih, ki jih pretresajo, še vedno premalo pogovarjamo. Ali pa, kar je še slabše, da se odrasli z njimi o vsem tem pogovarjamo licemersko ali vzvišeno, pogosto brez vsakih poštenih razlag. Pred spolnostjo pa tudi svarimo in iz nje delamo tabu.

Desi Muck in Prešernovemu gledališču iz Kranju je v predstavi Blazno resno o seksu uspelo podreti tabuje, čeprav v predstavi ni nič takega, ob čemer bi se pretirano zardevalo, in nič takega, kar bi morebitnim nepoučenim povzročilo dolgotrajne travme ali kronično vzdržnost. Blazno resno o seksu se namreč ne ukvarja toliko z neposrednim analiziranjem seksualnih praks, dolžinami in globinami, koitusi, onaniranjem, orgazmi, erogenimi conami in še čim, temveč iz varno empatične razdalje mlade bolj nagovarja h gradnji temeljnih medosebnih odnosov, samospoštovanju, čustveni izpopolnitvi ter pazljivosti pri navezovanju stikov z ljudmi, ki jih slabo poznajo.

Skratka, ukvarja se z vsem, kar mladostnik doživlja na poti odraščanja, pri tem pa ga še vedno pušča v prijetnem svetu naivnosti, neizkušenosti, očarljivih zadregah, nevednosti in včasih celo otroškosti, ki se potem tako hitro izgubi v črnih luknjah odraslosti.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.