Bolero Soirèe – Bolero, Polovica sence

Gostuje MM Contemporary Dance Company (IT)

Ustvarjalci

MM Contemporary Dance Company je sodobna plesna skupina, ki se je pod vodstvom koreografa Micheleja Merole zavihtela v vrh sodobne italijanske in mednarodne plesne umetnosti. Pri snovanju nove koreografske različice Bolera (Skladatelj Stefano Corrias je v skladu s koreografijo ustvaril lastno glasbeno partituro, prosto navdihnjeno z izvirno različico Ravelovega dela) se je Merola obsesivne in ponavljajoče se glasbene teme lotil s poudarkom na človeških odnosih, zlasti na odnosih med pari. V drugem delu, v Polovici sence, gledamo uprizoritev idealnega, neotipljivega potovanja v svetost. Gibi in glasba nas vodijo k obredu, v za vselej izgubljen arhaični svet. Plesalci prepletajo telesnost z intimno interpretacijo najgloblje človeške duhovnosti.

Gostuje MM Contemporary Dance Company (IT)

Organizator: Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.