Dušan Jovanović

Boris, Milena, Radko

Komedija, Duhovita igra o ljubezenskem ognju v zrelih letih
Trajanje 120

Dramatik in režiser Dušan Jovanović svojo novo igro, napisano posebej za Mileno Zupančič, Radka Poliča in Borisa Cavazzo, postavlja v polje intimnega. Njena tema je ljubezenski trikotnik med upokojeno igralko, njenim možem novinarjem in njenim ljubimcem, upokojenim kapitanom dolge plovbe. Vendar klasični melodramski zaplet zaradi duhovitih dialogov in bizarnosti situacije, v kateri se vnemajo ljubezenske in sovražne strasti precej »zrelih« protagonistov, prerašča v svojevrstno človeško komedijo. V njej vsak preživlja svojo dramo, iz katere se želi izvleči s kar najmanj poškodbami. Pri tem so hočeš nočeš prisiljeni opraviti tudi nekakšno življenjsko bilanco. V njej so tako mladostne, že skoraj pozabljene strasti kot vsakdanja rutina, srečni spomini in številne zamere pa tudi zamujene priložnosti in neuresničene želje. 
Do ljubezenskega trikotnika se opredeljujeta še dve generaciji: bojevito razpoložena novinarjeva mama, ki želi ubraniti ogroženo sinovo čast, in igralkina hči, ki za ljubezenske avanture svoje matere nima prav nobenega razumevanja. V ozadju zakonskih, erotičnih in moralnih dilem je prepoznaven vsakdan, ki ga tukaj in zdaj delimo z junaki. Skozi smešne situacije in zabaven dialog pa Jovanović odkrito in brez olepšav pokaže tudi trpke plati življenja in človeško ranljivost. »Nevarna razmerja« lahko presenetljivo hitro zamajejo naš samoumevni in varni svet.

Nagrade:

Dušan Jovanović – nagrada za najboljše besedilo na 38. dnevih satire Fadila Hadžića, Zagreb

Radko Polič – glavna nagrada za moško vlogo Mladen Crnobrnja Gumbek za vlogo Radka na 38. dnevih satire Fadila Hadžića, Zagreb

Aljoz Svete – nagrada Ivo Serdar (za vlogo, ki jo je občinstvo najbolje sprejelo) za vlogo Mame na 38. dnevih satire Fadila Hadžića, Zagreb

Milena Zupančič – nagrada za vlogo Milene na 38. dnevih satire Fadila Hadžića, Zagreb

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.