Desa Muck, Jure Ivanušič

Božični večer

Komedija
Trajanje 75
Krstna uprizoritev

Komedija in tudi tragedija strasti, groze, laži in spletk, nam dokazuje, da v tem življenju ni nič tako, kot je videti. V podeželski vili Marthe, ekscentrične in zapite angleške igralske legende, se zapleta in razpleta zgodba med Martho in njenim zaročencem Tomom, mladim, bolestno ambicioznim ameriškim režiserjem, ter njeno zagrenjeno posvojenko Lauro. Toplina in ljubeznivo vzdušje božičnega večera, ki ga praznuje ta patološka družinica, sta zgolj navidezna. V ozadju se skrivajo travme in globoko medsebojno sovraštvo in prva izbira, kako razrešiti težavne odnose, je smrt vsaj enega izmed njih. Kakšna je druga možna izbira, kdo v resnici drži s kom, kdo želi koga spraviti s sveta in komu to uspe, in nenazadnje, kdo je v resnici kdo, izvemo šele na koncu.

Hitro odvijajoča se kriminalno smešna srhljiva drama neresničnega sveta, je polna situacijske komike, nenavadnih likov, kjer ne manjkata tudi Božiček ali dva. Ne manjkata niti puran niti akcijsko blazen kriminalist. Absurdnost okoliščin v katerih se zgodba odvija, nas opominja na pogosto absurdnost in naključnost bivanja in na to, da je le to samo po sebi komedija, če ga opazujemo od zunaj. Da smo v svoji ranljivosti, v svojih iluzijah, strahovih in nerealnih strasteh, vsi po vrsti sila zabavni junaki iger, ki si jih izmišlja usoda. Seveda le za tiste, ki v njih ne sodelujejo.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.