Peter Lund

Čarovnica Hillary gre v opero

Trajanje Predstava traja 55 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Ko čarovnica Hillary zadene dve brezplačni vstopnici za ogled opere, jo to povsem zmede. Ker ne ve, kaj je opera, si najprej skuša pomagati z enciklopedijo, kjer pod geslom opera piše, da je »Opera gledališče, kjer samo pojejo«, česar pa ne more razumeti. Odloči se, da bo s pomočjo čarovniškega reka po elektronski pošti priklicala prijateljico, čarovnico in operno pevko Mario Bellacante. Ta jo obišče in Hillary ji začne postavljati vprašanja: najprej, kaj pomeni, da v operi ljudje samo pojejo, nato sledi prava učna ura o operi, na kateri obdelata vse od operne zgodbe (libreta), not, nalog dirigenta, opernih glasov, kolaraturnih arij do tega, kako se je treba v operi obnašati, kaj obleči za obisk opere, kdaj ploskati …

Gostuje Drama SNG Maribor.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.