Lyman Frank Baum

Čarovnik iz Oza

Trajanje Predstava traja 1 uro in 20 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Pozno 19. stoletje v ZDA. Siroto Dorotejo, ki živi s teto in stricem v puščobni in dolgočasni deželi Kansas, ujame  tornado in jo pripelje v čudovito sanjsko deželo Oz. Kljub očarljivosti omamne dežele čuti domotožje, zato se želi vrniti domov. A vrnitev ni tako preprosta. Najprej mora prepešačiti pol dežele do glavnega in najmogočnejšega čarovnika Oza, edinega, ki ji lahko pomaga. Na poti sreča še Strašilo, ki nima možganov, in ga povabi zraven. Nato se jima pridružita še Pločevinasti človek brez srca ter Lev brez poguma. Vsi trije gredo z junakinjo po tisto, kar jim manjka, da bi našli srečo in zadovoljstvo.

Eno najpopularnejših zgodb ameriške kulture je leta 1900 napisal Lyman Frank Baum. Knjiga o iskanju sebe in lepšega življenja je čez noč je postala uspešnica ter v obliki muzikala kmalu doživela prvo uprizoritev na broadwayskih odrih, najbolj pa jo poznamo po filmu Čarovnik iz Oza iz leta 1939 (z mlado Judy Garland) ter po pesmi Over the Rainbow. Fantastično pripoved o odraščanju in pogumu je za SNG Nova Gorica priredil režiser Miha Golob, songe je prispeval Jani Kovačič, glasbo pa Boštjan Gombač.

Gostuje Slovensko narodno gledališče Nova Gorica.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.