Po motivih Hansa Christiana Andersena

Cesarjeva nova oblačila

Gledališka risanka
Trajanje Predstava traja 40 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Uprizoritev Cesarjeva nova oblačilase je legendarne istoimenske bajke izjemnega in svetovno znanega danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena lotila nekoliko drugače, in sicer v žanru risanke. Zabavno in igrivo se s pomočjo pesmi, lutk in igranih likov posveti predvsem iskanju meje med resnico in lažjo. Uprizoritev v ospredje postavlja dva lopova, ki sta soočena z zaslepljenostjo in hinavščino dvora in dvorjanov. Pa jima bo uspelo cesarjevo samovšečnost obrniti sebi v prid? Bosta pretentala pretkane ministre? Kdo bo cesarju upal povedati, da je gol? In kje je torej razlika med lažjo in prirejeno resnico?

Gostuje Kulturni zavod Godot.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.