Antonio Gabelić & Tarik Filipović

Ćiro

Ustvarjalci

Duhovita, a tudi ganljiva monodrama spregovori o življenju Miroslava Ćira Blaževića, nogometaša in »trenerja vseh trenerjev«, ki je večji del kariere igral v jugoslovanski ligi. Od leta 1968 je vodil švicarsko, hrvaško, iransko in bosansko-hercegovsko reprezentanco ter večje število klubov, največ na Hrvaškem in v Švici. Igralec Tarik Filipović, tudi sam nogometni navdušenec in dolgoletni prijatelj danes 82-letnega Blaževića, v monodrami pripoveduje o tem, kako je Blažević kot nogometna ikona, o kateri kroži več anekdot kot o kateri koli drugi urbani legendi, vplival na njegovo odraščanje in dozorevanje. Čeprav Filipović v monodrami poudarja najbolj zanimive trenutke v življenju trenerja, njegove uspehe, odločitve pa tudi napake, za katere se zdi, da jih poznajo vsi ljubitelji nogometa, besedilo prinaša do danes (tudi za nogometne poznavalce) neznane podrobnosti iz življenja Ćira Blaževića.

Gostuje Satirično gledališče Kerempuh, Zagreb (Hrvaška).
Organizator: Hrvaško kulturno društvo Istra Piran

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.