Tomaž Šalamun

“Človek naj bo sojen po sanjah”

Sprehod čez Šalamunove glasbene, intergalaktične in medjezikovne pokrajine
Trajanje Predstava traja 50 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Performans Človek naj bo sojen po sanjah je posvečen Tomažu Šalamunu, pesniku in eni najpomembnejših osebnosti vzhodnoevropske literarne avantgarde. Čeprav si za naslov jemlje verz iz pesniške zbirke Amerika (1972), so ustvarjalci »sprehoda čez Šalamunove glasbene, intergalaktične in medjezikovne pokrajine« izbrali pesmi, ki segajo od avtorjeve prve pesniške zbirke Poker (1966), do najnovejših, hkrati pa poskušali zaobjeti časovni, zvočni in pomenski prerez Šalamunovega opusa.

Gostuje Zavod za kulturne dejavnosti Amanart v sodelovanju s Centrom za poezijo Tomaža Šalamuna, JSKD in SNG Drama Ljubljana.

Organizator Jamarsko društvo Dimnice 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.