Peđa Šuškavčević

Črnogorec v postelji / Crnogorac u krevetu

Komedija

Ustvarjalci

Črnogorec v postelji je komedija, ki spregovori o vseh življenjskih obdobjih, še posebej duhovito pa o vsakdanjih težavah povsem običajnega črnogorskega zakonskega para pa tudi črnogorskem načinu življenja in o stereotipih o Črnogorcih. Po besedah avtorja komedije Peđa Šuškavčevića, ki je nedavno praznoval 30-letnico umetniškega ustvarjanja in velja za »statusni simbol črnogorske komedije«, se v uprizoritvi srečamo s tipičnim in »počasnim« črnogorskim humorjem, ki ima posebno dušo, pa tudi z etno-, konzervativnim in patriarhalnim humorjem, ki ga razumejo povsod.

Črnogorec v postelji velja za največkrat izvajano črnogorsko komedijo, v dobrem desetletju pa je nasmejala več kot 120.000 gledalcev z območja nekdanje Jugoslavije.

Organizator: Portal komunikacije, Zagreb
Predstava je v črnogorskem jeziku.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.