Leopold Suhodolčan

Čudežna srajca dopetajca

Zaključne produkcije Gledališke šole Mavrična ribica Gledališča Koper (skupina Modri)

Igrajo: Nives Skerbiš Pifka, Lisa Funa, Matej Veberič, Maša Jerman, Veronika Lovrič Petrič, Kaja Čok, Lara Čok, Tai Ribarič, Uroš Germek, Kartika Poljšak, Tarik Hadžirić, Lana Ocvirk, Lia Šramel Markovič, Ana Kamenšek Zerbo

Scenograf, avtor glasbenega izbora, mentor in režiser: Gregor Geč
Kostumograf: Rudi Marinato

V kraljestvu kraljice Viole je napočil čas za naslednika. Vse, kar mora narediti, je obleči srajco z zlatim ovratnikom. Med plemiči z ogromnimi nogami na srečo kraljične Vijolice ni takega junaka. Junak postane Matjaž, preprost fant, ki srajco obleče brez težav. Toda do prestola ga čaka še dolga pot. Premagati mora strašnega zmaja s sedmimi glavami, prelisičiti škodoželjne ministre in se izogniti nerodnostim Krojačka Hlačka, ki šiva, povezuje celotno igro. Preprosta srajca lahko postane čudežna. Toda kako? Odgovor je skrit v predstavi skupine Modri, ki že leta suvereno stopajo po odrskih deskah.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.