Gorazd Žilavec, Ajda Toman, Rok Matek, Nebojša Pop-Tasić, Vito Taufer

Da, gospod!

Komična srhljivka za otroke
Krstna uprizoritev

Projekt Da, gospod! se ne ukvarja samo s klasičnim odnosom gospodarja in sužnja, ki se je aktualiziral v zadnjih letih neokapitalistične ideologije, temveč poskuša prodreti v samo globino naše skupne, zgodovinske in vsakdanje upognjenosti. Človeško bitje je v zgodovini pokazalo nagnjenost k suženjstvu v različnih oblikah ter bilo suženj marsikomu in marsičemu, od tradicionalnega gospodarja, prek suženjstva ideologijam brez konkretnega obraza, skrajno ponižnega oboževanja različnih diktatorjev in njihovih brkov ali maršalskih palic, pa vse do sodobnega suženjstva denarju, »sreči«, »zdravju« in »lepoti«. Kakor da bi človek bil naravno naravnan k upognjenosti, ne glede na to, ali je takšno držo zahtevala kruta vsakdanjost ali pa ideologija, oplemenitena s poetično razsežnostjo »svetle prihodnosti«.

V gledališkem smislu bi lahko rekli, da je igralec »suženj« režiserja. Projekt Da, gospod poskuša odpreti tudi to dimenzijo suženjstva v umetnosti, in sicer tako, da je igralec postavljen v vlogo avtorja, režiser pa je dobil le vlogo opazovalca, oz. aktivnega gledalca. Tako se poskuša razbiti okamenela gledališka hierarhija, ki, tako kot v resničnem življenju, enega upogiba, drugega pa ravna.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.