Tina Mauko

Deklica z vžigalicami

Komorna opera, noviteta
Trajanje Predstava traja 1 uro in 10 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Skladateljica Tina Mauko je za osnovo libreta vzela Andersenovo pravljico o deklici, ki na silvestrovo prodaja vžigalice, da bi domov prinesla nekaj denarja. Ob tem naleti na brezobzirnost in ravnodušnost ljudi, in nazadnje, ko si z vžigalicami pričara nekaj trenutkov topline, umre. Libreto je odraz skladateljičinih filozofskih pogledov na prepad med revnimi in bogatimi, ki jih črpa tudi iz budistične filozofije. Zato se v orkestrski zasedbi znajdeta tudi inštrumenta bansuri in sarod, instrumentalisti pa niso izbrani le na podlagi svojega klasičnega znanja igre, ampak tudi sposobnosti občasne improvizacije na svojih glasbilih. 

Krstno izvedbo nove slovenske komorne opere je pripravilo Slovensko komorno glasbeno gledališče (SKGG), ki od svoje ustanovitve leta 1996 spodbuja nastajanje novih komornih oper slovenskih skladateljev in libretistov, ustvarjalcem in poustvarjalcem mlajše generacije pa omogoča, da se uveljavijo na koncertnih in gledaliških odrih. 

Gostujeta: Slovensko komorno glasbeno gledališče in Zavod Bunker Ljubljana
Predstava je podprta s strani Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana. 

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.