Deseta vrata pekla

Predstavitev knjige bosanskega pisatelja Rezaka Hukanovića

Bosanski novinar in pesnik Rezak Hukanović (1949) je leta 1992 preživel strahovita mučenja v zloglasnih taborščih smrti Omarska in Manjača. V avtobiografskem romanu Deseta vrata pekla (Buybook, 2013) popisuje krvavi ples sadizma in načrtnega iztrebljanja, ki so ga doživljali Bošnjaki v Prijedoru. Srhljivemu dokumentu, ki je najprej izšel v norveškem jeziku, šele nato v bosanskem, in bil pozneje preveden še v angleščino, nemščino in turščino, je spremno besedo napisal nobelovec Elie Wiesel, ki je med drugim zapisal: »Dante ni imel prav. Pekla ne sestavlja devet vrat, temveč deset. Rezak Hukanović nas vodi do zadnjih, desetih vrat – najstrašnejših in tako grozljivih, da trgajo srce. In vemo, kje jih bomo našli«.

V Kopru bo avtorja predstavil pisatelj in akademik Abdulah Sidran, pogovor pa bo povezovala Irena Urbič.

Organizator Kulturno umetniško in športno društvo Behar

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.