Slavko Grum

Dogodek v mestu Gogi

Trajanje Predstava traja 1 uro in 25 minut in ima odmor.

Ustvarjalci

Grumova podoba življenja v začaranem krogu mesta, ki hrepeni po preobratu, in njegovih prebivalcev, ki zgolj čakajo na odrešilni dogodek, je v tržaški uprizoritvi predstavljena v glasbeno-gledališki priredbi. Njeni ustvarjalci so izvirno Grumovo besedilo z več kot 20 liki skrčili na osem likov (odigrala jih bosta Patrizia Jurinčič Finžgar in Daniel Malalan) ter v uprizoritev vpletli fragmente klasične, operne in pop glasbe. Režiser Igor Pison je namreč osmislitev praznine mesta, v katerem se nobena zgodba ne premakne z mrtve točke, dosegel z ustvarjanjem vzporednega sveta, v katerem glasba spremlja, podpira, krepi in včasih celo preglasi hrup notranjega nemira, skrite travme in frustracije prebivalcev Goge, ki se v dušljivi monotonosti vsakdana le še množijo.

Gostujeta Slovensko stalno gledališče in Glasbena matica, Trst (IT).

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.