Marin Držić

Dundo Maroje

Baletna predstava

Držićevo komedijo o skopem starcu, ki pošlje sina Mara s pet tisoč dukati v Firence, ta pa raje odide v Rim, kjer ga zaslepi nečimrna Laura, v kruševskem gledališču že tretjo sezono zapored uprizarjajo kot igro v igri, komedijo o zapornikih in njihovih paznikih, ki v Kruševskem kazensko-popravnem zavodu uprizarjajo najslavnejšo hrvaško renesančno komedijo – Dunda Maroja. Izumetničena in pretirana igra zapornikov, moška robatost v ženskih likih, fizična, facialna in verbalna afektacija v kateri se jezik renesančnega Dubrovnika prepleta z južnosrbskim in vojvodinskim dialektom, poudari grotesknost odrskega dogajanja in nadgradi komedijsko vrednost besedila na polju situacijske komike.
Uprizoritev, ki je do danes prejela številne nagrade (tako za posamezne igralske dosežke kot za uprizoritev v celoti) je primer nepretencioznega, povsem pa zabavljaškega teatra, ki gledalce nasmeji brez mistifiakcij, nasilnih umetniških ambicij in visokoletečih metafor – tu je vse podrejeno zabavi in ludizmu, ki predstavlja odo življenju in gledališču.

Gostuje Gledališče Kruševac, Srbija 

Predstava je v hrvaškem in srbskem jezku.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.