Jim Cartwright

Dva

Zaključna produkcija Gledališkega treninga Gledališča Koper

Ustvarjalci

Dogajanje igre Dva, tretjega dramskega besedila britanskega igralca Jima Cartwrighta (1958), je postavljeno v majhen lokal, nekakšen prostor neuresničenih želja in neizpolnjenih življenj, v katerem se zvrsti galerija lucidno skiciranih likov iz delavskega okolja. Središče lokala sta seveda njegova lastnika, zakonca, ki se nenehno neusmiljeno prepirata, toda kljub napetemu medsebojnemu odnosu uspešno vodita lokal, strežeta gostom in potrpežljivo poslušata njihove zgodbe. Prav vse se sučejo okoli odnosov med moškim in žensko, tako kot njuna; zgodba o očitanju in odpuščanju po tragičnem dogodku, ki ju je zaznamoval za vselej.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.