Federico Fellini v očeh Paula Ronalda

Odprtje fotografske razstave v počastitev 50-letnice frankofonije in 100-letnice rojstva režiserja Federica Fellinija

Paul Ronald se je kot filmski fotograf že zelo mlad ustalil v Italiji, kjer je vrsto let delal z najuglednejšimi režiserji. Fellini je zelo cenil njegovo delo in ga povabil k sodelovanju pri snemanju filma 8 ½. Ronald je spremljal snemanje od začetka do konca, opravil izjemno delo in se odlično ujel z ustvarjalnim duhom režiserja. Razstava ponuja vpogled v njuno sodelovanje z doslej neobjavljenimi fotografijami iz osebnega Ronaldovega arhiva, ki ga hrani Antonio Maraldi iz Filmskega centra v Ceseni, ter razkriva genezo Fellinijeve mojstrovine.

Predstavitev: Antonio Maraldi (Filmski center Cesena)

Organizatorja Kulturno društvo Peter Martinc in Skupnost Italijanov »Santorio Santorio« Koper. V sodelovanju z Italijanskim inštitutom v Ljubljani.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.