Filmski daljnogled II

Kino za najmlajše in družine v Gledališču Koper

Malo dvorano gledališča Koper bo še vse do maja enkrat mesečno, ob nedeljah, obiskal Filmski daljnogled – kino za najmlajše in družine, ki je nastal v sodelovanju Gledališča Koper, zavoda za razvijanje filmske kulture Otok s filmsko-vzgojnim programom Podmornica – Otok za mularijo in Slovenske kinoteke.

Filmsko popotovanje k začetkom filma na svoji drugi postaji prinaša klasike vzhodnoevropske animacije iz arhiva Slovenske kinoteke. Na 35-milimetrskem projektorju – veliki klasični napravi, ki je danes redkost – in na pravem filmskem traku se bodo zavrteli animirani filmi za otroke od 4. leta dalje, in sicer iz Jugoslavije, Češkoslovaške in Poljske. Najmlajše kinotečne gledalce bodo v spremstvu staršev in prijateljev popeljali v čas, ko sta bili v risankah izvirna likovna zasnova in z glasbo povezana dramaturgija pomembnejši od hitre montaže in nasilnih zgodb:

 • Pipa
  Leopold Fabiani, Jugoslavija, 1984, 35mm, 7′
 • Fanfaron, mali klovn (Fanfarón, malý klaun)
  Břetislav Pojar, Češkoslovaška, 1968, 35mm, 9′
 • Stražarjeve sanje (Strážca sen)
  Ivan Popovič, Češkoslovaška, 1979, 35mm, 8′
 • Nevidna kapa (Czapka niewidka)
  Piotr Paweł Lutczyn, Poljska, 1966, 35mm, 10′

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.