David Mamet

Glengarry Glen Ross

Drama

Ustvarjalci

Prevajalec: Zdravko Duša
Režiser: Vito Taufer
Igralci: Dario Varga, Matej Recer, Matija Vastl, Željko Hrs, Stane Tomazin, Blaž Šef, Uroš Maček, Marko Mlačnik

Glengarry Glen Ross je nenavadna, kruta, a hkrati nadvse zabavna igra o neizprosnem svetu nepremičninskih agencij, ki je trideset let po njenem izidu še kako določujoč tudi za slovenski prostor, priča o Mametu kot izvrstnem piscu. Odlikujejo jo natančni, inteligentni, ostri, včasih vulgarni dialogi, polni nenadnih in nepredvidenih preobratov, ki gledalca iz sveta realizma povlečejo v čisto mametovsko poezijo jezika.
David Mamet, ki je nekoč tudi sam delal v nepremičninski agenciji, je Glengarry Glen Ross (tako se imenuje zemljišče v igri) napisal leta 1983. Leto pozneje jo je z izjemnim uspehom uprizoril v Londonu in New Yorku. Zanjo je prejel več prestižnejših ameriških nagrad, leta 1992 je besedilo predelal v scenarij za izjemno odmeven film.

Iz kritik

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.