Peter Quilter

Glorious!

Trajanje Predstava traja 1 uro in 25 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Svetovno uspešna glasbena komedija Glorious!, ki je nastala po sodobnem besedilu britanskega dramatika Petra Quilterja (2005), temelji na resnični zgodbi najverjetneje najslabše sopranistke vseh časov, Florence Foster Jenkins (1868–1944). Florence je vse življenje sanjala o tem, da bi postala operna pevka, čeprav ni imela ne daru ne pevske izobrazbe. Njena življenjska želja se je izpolnila po smrti očeta, ki ji je z dediščino omogočil snemanja in izdajo enkratnih in neponovljivih »interpretacij« nekaterih najbolj znanih sopranskih arij, med drugim arijo Kraljice noči iz Mozartove Čarobne piščali in arijo Adele iz Straussove operete Netopir. Omenjeni posnetki že več desetletij izvabljajo huronski smeh iz še tako zateglih trebušnih prepon. Jenkinsova je bila namreč brez občutka za ritem in intonacijo, vendar je to na poti do »uspešne« solistične kariere ni ustavilo – bila je edina »pevka« brez posluha in tehnike, ki ji je uspelo do zadnjega sedeža razprodati slovito newyorško koncertno dvorano Carnegie Hall. Florence je po stoječih ovacijah navdušenega občinstva naposled postala svetovni glasbeni fenomen, s kritiki pa je, docela prepričana o svoji nadarjenosti, samozavestno obračunala takole: »Ljudje lahko govorijo, da ne znam peti, nihče pa ne more reči, da nisem pela.« Odštekana glasbena komedija, ki proizvaja »salve smeha in na tone sproščenega vzdušja«, bo nastala z združenimi močmi ansamblov mariborske Drame in Opere v režiji pronicljivega hrvaškega dramskega in opernega režiserja Krešimirja Dolenčića.

 

NAGRADA:
Nataša Matjašec Rošker – nagrada žlahtna komedijantka za vlogo Florence Foster Jenkins v predstavi Glorious!na 26. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2017

Gostujeta Drama in Opera SNG Maribor.

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.