Po motivih romana Janoša Hercega

Gogoland

Ustvarjalci

Gogoland je država, v kateri vlada »demokratična diktatura«, država, v kateri je licemerje zaželen način razmišljanja in delovanja, in dežela, v kateri preživijo le najbolj nori. Junaki te farsične utopije so Gogoji, nekakšni anonimni klovni, ki jim je na simbolično izpraznjenem odru (državi brez naroda, ki ji zadostujejo le politiki) dovoljeno vse – zabavljaštvo in družbeno-politična demistifikacija.

Uprizoritev, ki je nastala po motivih romana Gogoland (1992) somborskega književnika in akademika Janoša Hercega, v prvem delu spregovori o manjšinskih vprašanjih, o vlogi »mostov« med narodi, nacionalizmu, migraciji, korupciji itd. (v nekaterih prizorih so z vprašanji, ki si jih postavljajo nastopajoči, izzvani tudi gledalci), v drugem tematizira odnos umetnika in oblasti, si postavlja vprašanja o nujnosti gledališča ter nasprotuje družbenemu statusu umetnika in umetnosti nasploh – politični devalvaciji gledališča.

Kritiki so zapisali, da je Gogoland »zelo dinamična uprizoritev, igralsko-glasbeni ansambel uigran, natančen, songi, ki se organsko spajajo z dramskim dogajanjem, izjemni.«

 

NAGRADI:
2. gledališki festival Gledališko poletje, Šabac, 2017
Irena Popović – nagrada za glasbo v predstavi
Andraš Urban – nagrada za uprizoritev

Gostuje Narodno gledališče Sombor (RS).

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.