Matjaž Zupančič

Goli pianist ali Mala nočna muzika

Ustvarjalci

Goli pianist ali Mala nočna muzika, črna komedija Matjaža Zupančiča, se spretno sprehaja med različnimi slogi, žanri, predvsem pa optikami pogleda na družbo in svet. V središče postavlja svet, ki ga zelo dobro poznamo iz svojega vsakdana, toda kljub natančni vivisekciji, ne poskuša analizirati in odpravljati anomalij, ampak jih – v seveda preforsirani formi nekakšne enigmatične farse – predstavljamo kot naravno stanje stvari. Uprizoritev se osredotočeno naslanja na muzikalnost besedila in se poskuša igrati z uprizoritvenimi postopki. Goli pianist tako ni več le ostra satira o vselitvi mladega pianista med stare meščane, ampak poskuša kritično preizpraševati formo (državne) proslave, s tem pa tudi vrednote, etiko in metode (ne)komunikacije, ki danes veljajo v naši družbi.

Gostuje produkcija VIII. semestra študijskih programov dramska igra in gledališka režija AGRFT UL.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.