Darja Vuga

Gradniki

Odprtje razstave

Gradniki, druga letošnja razstava v Galeriji Luka Koper, predstavlja delo Koprčanke Darje Vuga, univ. diplomirane oblikovalke vidnih sporočil, ki že dve desetletji oblikuje večino tiskovin in drugih vizualij za Gledališče Koper.

»Z osmimi panoji pod mestom dajem na stran vsebino sporočil naročnikov in se osredotočam na razne zanimive likovne pojave, ki vnašajo radost v delo oblikovalke. Večina jih ni končni izdelek. Zato izjemoma to ni predstavitev oblikovanja vidnih sporočil, tamveč grafičnega oblikovanja v ožjem pomenu,« je zapisala ob razstavi. »Gradniki v naslovu projekta so elementi likovnega ustvarjanja, kot so črta, barva, ploskev, barvni in tonski kontrast oz. ujemanje, prekrivanje, slojenje, prosojnost, kompozicija ipd. Tu so kot nekakšna mala šola likovne teorije.«

Darja Vuga, ki živi in dela kot samozaposlena ustvarjalka v kulturi, je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost (ALU) v Ljubljani in večino svoje kariere ustvarja za javne in nevladne institucije s področja kulture. Za svoje delo je bila tudi nagrajena.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.