Danilo Kiš

Grobnica za Borisa Davidoviča

Trajanje Prredstava traja 1 uro in 35 minut.

Ustvarjalci

Kiševa Grobnica za Borisa Davidoviča je zbirka sedmih novel in eno najmočnejših umetniških preoblikovanj totalitarnih grozot 20. stoletja, ki je ob izidu leta 1975 pri tedanji jugoslovanski politični oblasti doživelo buren odziv in izzvalo številne polemike; tudi zaradi razkrivanja krutega mehanizma zgodovine v naslovni noveli. Ta je kot predloga služila uprizoritvi madžarskega gledališča iz Novega Sada, ki po mnenju kritikov velja za eno najbolj nenavadnih uprizoritev Danila Kiša na srbskih odrih. »Čista poezija uma. Duhovita. Ostra. Nežna. Opominjajoča. In še dolgo ostane v spominu«, so ti zapisali po premieri.

Gostuje Novosadsko gledališče / Újvidéki Színház.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.