Intervju Primorskih novic na odru – Ambrož Čopi

Gost prvega letošnjega Intervjuja Primorskih novic na odru Gledališča Koper je zborovodja, skladatelj in glasbeni pedagog Ambrož Čopi. Prav pred nekaj dnevi mu je Akademija za glasbo v Ljubljani podelila še drugo priznanje za pomembna umetniška dela, ki je ekvivalent znanstvenega doktorata. Prvega je prejel na področju zborovskega dirigiranja, drugega pa na področju kompozicije. 46-letni v Bovcu rojeni glasbeni mojster je nepogrešljiv oblikovalec primorske glasbene resničnosti. Kot skladatelj in aranžer, kot uspešni vodja številnih pevskih sestavov, kot ustvarjalen in energičen organizator vrhunskih glasbenih dogodkov in kot predavatelj, ki je izbrusil in oblikoval na desetine mladih glasbenih talentov. Leta 2016 je za svoje številne dosežke prejel nagrado Prešernovega sklada, in to je le eno od številnih priznanj, ki krasijo njegovo vitrino. Z ustvarjalcem harmonij, ki s svojim talentom in življenjsko zgodbo objema Primorsko od severa do juga, se bo pogovarjala novinarka Vesna Humar. Svoje nepogrešljive akorde bo besedam dodal pianist Robert Vatovec.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.