Intervju Primorskih novic na odru – Ksenija Benedetti

Koprodukcija Primorske novice in Gledališče Koper

Gostja tretjega Intervjuja Primorskih novic na odru v tej sezoni bo Ksenija Benedetti. Šefinja Protokola Republike Slovenije je po rodu Primorka, po duši ljubiteljica glasbe, umetnosti in lepote. Sredozemska toplina in občutek za odtenke ter podrobnosti  sta vtkana tudi v njeno delo na položaju, ki je morda med najopaznejšimi v državi. Od leta 2000, ko je  prevzela vodenje državnega protokola, so se menjali predsedniki in premierji, Slovenija je doživljala velike mednarodne uspehe, gostila najpomembnejše svetovne voditelje ter se soočala s spori in krizami. Benedettijeva pa  je ostala zvesta svojemu prepričanju, da protokol in bonton še zdaleč nista le prazna forma. Kajti rasteta iz spoštovanja do sočloveka. Da pravila lepega in skladnega obnašanja niso fosil, ki ga je čas povozil, dokazujejo tudi njene kolumne v časopisu Primorske novice, ki se redno uvrščajo med najbolj  brane članke.

Z gostjo se bo pogovarjala novinarka časnika Primorske novice Vesna Humar.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.