Intervju Primorskih novic na odru

Intervjuji Primorskih novic na odru Gledališča Koper novo, zdaj že tretjo, sezono začenjajo z dvojnim odmerkom očarljivosti. Na odru bo ob eni največjih slovenskih igralk tega in minulega stoletja, Mileni Zupančič, sedel pisatelj Tadej Golob v vlogi avtorja njene biografije, ki je pod naslovom Kot bi Luna padla na Zemljo izšla pri založbi Beletrina. Pod odrskimi žarometi se bodo nizale zgodbe iz življenja umetnice, ki niso le okno v njen svet, temveč tudi v dušo našega skupnega sveta, kot smo ga doživljali in gradili v preteklih desetletjih. Ob tem pa se bo razkrivala tudi svojevrstna dinamika med dvema razmišljujočima in ustvarjalnima posameznikoma, ki sta knjižni življenjepis gradila s številnimi dolgimi in zanimivimi pogovori; prav takšnimi, kot so gledališki pogovori Primorskih novic, le da pod nekoliko šibkejšimi žarometi.

Med tremi umetniki, gostoma in pianistom Robertom Vatovcem, bo krmarila novinarka Vesna Humar.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.