Intervju Primorskih novic na odru – Venčeslav Pišot

Gost zadnjega Intervjuja Primorskih novic na odru Gledališča Koper v tej sezoni bo specialist ortopedije mag. Venčeslav Pišot; kljub upokojitvi v zavesti mnogih še danes ostaja sinonim za Ortopedsko bolnišnico Valdoltra, v kateri je vse od leta 1968 do 2013 delal kot zdravnik ortoped in jo od leta 1986 do 2013 tudi uspešno vodil. Čeprav je prav po njegovi zaslugi bolnišnica v operativne posege uvedle številne izboljšave in novosti, bo beseda na tokratnem Intervjuju stekla tudi o drugih, manj znanstvenih rečeh. Venčeslav Pišot namreč ve, da moderna medicina temelji na dosežkih znanosti, razvoju operativnih tehnik in modernih naprav, ki vse to omogočajo, vendar potrebuje kulturo, ki predstavlja eno izmed temeljnih vrednot, zato bosta z novinarko Primorskih novic Vesno Humar spregovorila tudi o ljubezni do vrtnic in – kot se za vinskega viteza spodobi – ljubezni do vina.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.