Rok Olaf Pečečnik

Istra ti mila materina

Gostuje Istrsko narodno gledališče - Mestno gledališče Pulj (HR)

Ustvarjalci

Z avtorskim projektom Istra ti mila materina, ki je hkrati diplomska naloga režiserja Roka Olafa Pečečnika, so se njegovi ustvarjalci ozrli v istrsko preteklost in se osredotočili na človeške usode v viharju zgodovine te pokrajine. Uprizoritev brez klasične tekstualne predloge določajo podobe, vzdušja, občutki, prežeta pa je z verzi in prozo, značilnimi za Istro (Moja mati in Koza Mateja Balote, odlomki iz Zgodb o štrigah in štrigonih Draga Orliča, šaljive in erotične ljudske pesmi), petorica mladih igralcev/plesalcev pa s sugestivno igro teles pričara splošna, pogosto boleča mesta istrske zgodovine in njenega vsakdanjika. Odrsko dogajanje v kaotično-harmonično celoto, kakršna je tudi Istra sama, povezuje prepoznaven in močan glas glasbenice in igralke Elis Lovrić v vlogi personificirane Istre.

Gostuje Istrsko narodno gledališče – Mestno gledališče Pulj (HR)

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.