Iz Štirih letnih časov

Poletje-Zima
Trajanje Predstava traja 1 uro.

Ustvarjalci

Predstava v dveh delih, ki jo navdihuje vzdušje Vivaldijevih Štirih letnih časov, je bila postavljena kot ambientalna uprizoritev posebej za festival Mittelfest v Čedadu. Sodobna govorica telesa se napaja z močjo giba, ki stremi k lepoti in skladnosti, skozi ples pa oživlja čarobnost sublimne glasbene kompozicije, v kateri se umirjene pasaže izmenjujejo z nenadnimi sunki. Vsak letni čas se izraža z drugačno gibalno govorico: Poletje tako ponazarja ženstvenost, predvsem pa človekovo zavezanost čutni razsežnosti sveta. Kompozicijo sklene ples v krogu, ples nad zemeljsko oblo, ovito v togo Zimo. Kot bi nas želel spomniti na čas, preživet na prostem, na svežem zraku, ko se brez malodušja zavedamo in verjamemo, da se življenjski ciklus.

Gostuje Compagnia Arearea, Videm (Italija).

Organizator predstave v sklopu PPF: Generalni konzulat Italije v Kopru v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Giuseppe Tartini Piran in Skupnostjo Italijanov Santorio Santorio Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.