Nebojša Pop-Tasić

Kaj pa če …

Trajanje Predstava traja 55 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Igriva lutkovna predstava brez lutk o igri brez igrač se poigrava z igrami preteklosti in jih premešča v sedanjost »novih« otrok: rime, nasprotja, uganke, gluhi telefon, pantomima, oponašanje, prstne igre, pregibanje papirja, črni mož, hokej, zibka itd. Dinamičen izlet v analogne čase, ko je še bila »igrača v glavi«, ni le nostalgičen obrat v preteklost, pač pa želi navdušiti k ponovni uporabi glave za ustvarjalno igro brez digitalne tehnologije.

Pojem igre, poleg domišljijskega preganjanja dolgčasa zajema veliko več. Kadar se otrok igra, preigrava življenje, pravzaprav vadi življenje.

Gostuje Lutkovno gledališče Maribor.

NAGRADE:
Nebojša Pop Tasić
Bršljanov venec tudi za besedilo Kaj pa če …, 2015
Posebna nagrada za igrivo uporabo jezika v besedilu Kaj pa če … na  9. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Marko Bulc
Nagrada za režijo predstave Kaj pa če … na 9. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Ustvarjalci predstave
Posebna nagrada za relevantnost kolektivne uprizoritvene geste pri predstavi Kaj pa če … na 9. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.