Dragan Marinković Maca

Kakva ti je žena takav ti je život / Kakršna je žena, takšno je življenje

Monokomedija

Peta avtorska uprizoritev bosansko-hercegovskega gledališkega in filmskega igralca, režiserja in televizijskega voditelja Dragana Marinkovića Mace je zgodba o moškem, ki se, potem ko ga žena vrže iz hiše, odpravi v bar in se odloči svojo življenjsko zgodbo deliti z občinstvom.

Dragan Marinković Maca v predstavi izvirno in edinstveno odgovarja na večna vprašanja o odnosu med moškim in žensko. Ali ljubimo, da smo ljubljeni, ali ljubimo, da nas ljubijo? Ali je vedno na začetku zveze strast, zatem pa pride razpad? Kako in koliko poroka spremeni ljudi in odnose? Biti poročen ali ne?

»Gre za temo, ki zadeva vse nas, saj prikazuje realnost moških in ženskih odnosov ter čas, v katerem živimo. Ko gledaš od strani, je komedija, ko pa se znajdeš v konfliktu z ljubljeno osebo, je to največja tragedija. V življenju smo vedno na nek način pacienti in terapevti. Ko gledaš druge, si vedno ‘pameten’ in se čudiš, zakaj se prepirajo. Hkrati pa misliš, da vse lahko rešiš drugače. Toda ko se znajdeš v takšni situaciji sam, je to povsem druga zgodba.« To so besede, s katerimi Dragan Marinković Maca opisuje svojo predstavo ter vprašanja, s katerimi se ukvarja.

Predstava je v Marinkovićevi materinščini.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.