3+
Boris A. Novak

Kdo je napravil Vidku srajčico

5 +
Trajanje Predstava traja 40 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Vsak od sedmih otrok Vidkove družine premore le eno oblačilo – srajčko – in ko jo preraste, jo dobi naslednji, mlajši otrok. Ubogi Videk je najmlajši v družini, zato vedno dobi srajčice, ki so najbolj ponošene. Ko Vidku srajčica od ponošenosti že pade z ramen, se v naravi, ki ga obdaja, zgodi čudež. Na pomoč mu priskočijo živali in rastline, ki mu s skupnimi močmi sešijejo mehko belo srajčico, kakršne še ni imel, in Vidku, pa tudi nam, na tankočuten način pokažejo, da se dobro vselej z dobrim vrača.

Uprizoritev, ki poudarja solidarnost ter humani odnos do živali in narave sploh, odlikujejo bogata scenografija in kostumi ter odlična glasba Mirka Vuksanovića.

Gostuje Prešernovo gledališče Kranj.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.