Eka Vogelnik, Fran Levstik

Kdo je napravil Vidku srajčico?

PPF Pri svetilniku v avgustu
Trajanje Predstava traja 35 minut.

Ustvarjalci

Levstikovo zimzeleno zgodbo o veselem štiriletnem sedmorojencu (za katerega ostanejo v revščini enostarševske družine na voljo le šestkrat ponošene srajčke bratcev in sestric), ki mu v stiski pred zimo na pomoč priskočijo prijatelji iz narave – jagnje mu da volno, grm jo izmika, pajek sprede in stke, rak ukroji, ptiček pa sešije v srajčico, tako mehko in belo, kot je ni imel še noben otrok – je avtorica priredbe, likovne zasnove in režiserka Eka Vogelnik aktualizirala in ji dodala naravovarstveno sporočilo: živalski junaki Vidku po svojih najboljših močeh in sposobnostih ter naravnih danostih pomagajo sešiti srajčico in tako malemu junaku po svoje vračajo njegove obzirnosti in prijaznost do narave.

Gostuje Lutkovno gledališče Ljubljana

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.